Tocmai ce ați terminat liceul și vă pregătiți să mergeți la facultate și nu știți unde să locuiți, căci nu sunteți prea încântați de condițiile din cămine. Decideți să vedeți câteva apartamente, dar vi se par prea scumpe, așa că ajungeți la o garsonieră, pentru început. Sau poate că sunteți un cuplu proaspăt căsătorit și vă doriți să locuiți împreună, însă locul de muncă nu vă oferă așa mulți bani pentru a putea plăti un apartament, deci optați pentru o garsonieră. Trebuie să știți câteva lucruri la care să fiți atenți înainte să vă mutați într-o garsonieră.

Ce trebuie să știi despre o garsonieră?

Trebuie să știți că o garsonieră este mult mai mică decât un apartament. O garsonieră are o cameră foarte mare care reprezintă, de fapt, întregul spațiu de locuit.

Uneori trebuie să vă așteptați ca baia să fie la comun cu alți chiriași, sau poate că nu. Dacă sunt astfel de condiții, este clar că și prețul este pe măsură. O garsonieră este o cameră cu baie, bucătărie și, uneori, hol. Tavanele mai înalte fac ca orice cameră să pară mai mare decât este cu adevărat.

Acest lucru vă va ajuta să evitați sentimentul că sunteți înghesuit. Proprietarii de garsoniere au experiență și vă vor oferi spațiu suplimentar pentru rafturi. Atunci când încercați să oferiți o garsonieră în chirie, bineînțeles că vă doriți să obțineți o sumă cât mai mare, așa cum și chiriașul își dorește să ofere o sumă cât mai mică. Fiecare persoană vrea să iasă în avantaj, nu în pierdere.

Garsonierele există încă din perioada comunismului și tocmai de aceea trebuie sa căutați o garsonieră care să vă încânte. Să vă placă exteriorul și interiorul, să fie bine lucrată, să nu prezinte uzuri sau găuri în tavan, în pereți. Să nu existe insecte în casă. Ar trebui să fiți atenți la aceste detalii pentru că veți locui acolo o mare parte din timpul zilei.