Închirierea unei case nu este chiar atât de grea precum sună. Să închiriezi o casă este mult mai ușor decât să o cumperi și să o deții. Bineînțeles că o casă închiriată este mult mai ieftină decât o casă pe care ar trebui să o cumpărați.

Sfaturi la închirierea unei case

Atunci când doriți să închiriați o casă, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri de care să țineți cont și să începeți cu o bază. Trebuie să decideți care ar fi bugetul în care vă încadrați și cât sunteți dispus să dați în fiecare lună pe chirie. După ce v-ați stabilit bugetul, puteți începe să căutați diferite case, fie pe internet, pe site-uri de imobiliare, fie chiar în mod fizic.

O să vă ia ceva timp să găsiți o casă pe placul dumneavoastră, însă după multe căutări, atunci când o veți găsi, puteți să contactați proprietarul pentru mai multe detalii și pentru a stabili o întâlnire să vedeți casa. Când veți merge să vedeți casa, dacă știți că nu sunteți specializat în domeniu, cel mai indicat ar fi sa aveți un specialist cu dumneavoastră, care să inspecteze fiecare colțișor din casă, pentru a vă spune dacă este bună sau nu. Poate că v-a plăcut prima alegere, sau poate că nu, așa că vă decideți să căutați altă casă.

După multe căutări, dacă ați găsit o altă casă, ați văzut-o și v-a plăcut, atunci este momentul să vorbiți cu proprietarul, iar după o serie de mai multe întrebări, puteți să o închiriați. Pentru a închiria o casă, trebuie să fiți atenți la câteva lucruri.

Trebuie să citiți cu mare atenție contractul înainte să închiriați o casă. Să faceți o listă cu toate lucrurile din casă. Să o închiriați doar pe numele dumneavoastră, nu pe cel al prietenilor. Să fie menționate toate acordurile verbale în contract. Trebuie să semnați toate paginile contractului. Să notați toate defectele apartamentului în contract.