În ziua de azi nu este chiar atât de ușor să vinzi casele, însă nu este

imposibil. Dacă doriți să vindeți casa, puteți apela la piețele imobiliare. Atunci când o casă este încadrată în piața imobiliară, se vinde mult mai ușor față de momentul în care încercați dumneavoastră să o vindeți personal.

Acte necesare

Atunci când doriți să vindeți o casă trebuie să știți că aveți nevoie de câteva acte:

Actul de proprietate asupra imobilului, certificatul fiscal, documentație cadastrală, extras de carte funciară, certificat de performanță energetică și adeverință eliberată de asociația de proprietari. Parcă sunt multe acte și sunt totuși și necunoscute, nu? Ei bine, nu este chiar așa greu să vindeți o casă și să obțineți toate aceste acte. Când vindeți o casă trebuie să plătiți și anumite taxe: taxa de eliberare a extrasului de carte funciară de la biroul de carte funciară. Acesta poate fi plătită și de proprietar, dar și de cumpărător. Tariful de intabulare care este solicitat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară este achitat tot de cumpărător. Vă puteți relaxa pe https://superbets.ro când terminați cu actele.

Nu trebuie să vă faceți griji. Aceste taxe nu sunt scumpe, însă trebuie să știți că sunt esențiale pentru vânzarea de casă. Pentru a vinde o casă, trebuie să stabiliți prețul și să vă gândiți dacă sunteți dispus să îl negociați. Să aveți toate actele pregătite pentru orice moment. Să dispuneți de bani pentru alte costuri aferente, poate neașteptate totuși și, bineînțeles, să pregătiți locuința pentru vânzare, astfel încât să fie perfect curată, îngrijită, frumoasă și bine lucrată, dacă doriți să obțineți prețul la care v-ați gândit.

Puteți vinde o casă cu sau fără agent imobiliar. Odată ce anunțul a fost postat că este de vânzare, trebuie să fiți dispus să acceptați în orice moment clienții pentru vizualizarea casei. Dacă s-a găsit un cumpărător și sunteți de acord trebuie să semnați un ante-contract. Pasul final reprezintă contractul de cumpărare a casei.